Cartier rezidențial din Ekaterinburg
  • Proiect: cartier rezidențial din Ekaterinburg
  • Locatie: Ekaterinburg, Rusia
  • Categoria: Cartier rezidential

Descriere: Primul bloc de apartamente din cartierul Makarov din Ekaterinburg, Rusia, a fost inaugurat în decembrie 2018. Finalizarea acestuia se va face până în anul 2022, dezvoltarea rezidențială masivă va crea un cartier virtual pe malurile râului Iset, iar tehnologia cristalină Penetron va asigura o constructie durabilă și va crea structuri de subsol din beton uscat pentru întregul proiect.

În mai puțin de patru ani, proiectul cartierului Makarov va fi o zona rezidențială complet nouă pe Embankment Olimpic, un cartier luxos situat aproape de centrul orașului Ekaterinburg, Rusia. Primul dintre cele patru complexe de apartamente a fost dat in folosinta luna trecută și are 50 de apartamente spațioase, cu 4-5 camere, dotate cu facilități moderne, inclusiv parcare subterană pentru toți locuitorii, sală de fitness (cu piscină), un spital, clinica și supermarket. Al doilea complex de locuinte este programat să se deschidă până la sfârșitul anului 2019. În cele din urmă, două clădiri istorice la fața locului - Moara Simanovskaya și o clădire de laborator sunt renovate și vor fi integrate și în dezvoltarea cartierului Makarov.

Antreprenorul proiectului, Ural Mining Metalurgical Company (UMMC), este un important producător rus de mărfuri (cupru, zinc, cărbune, aur și argint etc.) și operează, de asemenea, o divizie de construcții considerabilă. Situat pe malul râului Iset, proiectul cartierului Makarov oferă vederi pitorești ale centrului orașului, ale râului Iset și ale noului cartier de afaceri din Ekaterinburg, care găzduiește numeroase birouri globale.

Construit pe fostul sit al unei mori vechi, apropierea cartierului Makarov de raul Iset prevedea o solutie durabila de impermeabilizare a betonului. UMMC a contactat un reprezentant local al companiei Penetron pentru soluția optimă de impermeabilizare a proiectului.

"Șantierul se afla intr-o masă mare de apă, pentru care s-a cerut o soluție fiabilă care să poată fi aplicată tuturor structurilor extinse de subsol din beton incluse în planurile proiectului", explică Igor Chernogolov, președintele Penetron Russia.

Experții Penetron au recomandat utilizarea materialului PENETRON ADMIX, un amestec cristalin ce se adauga in masa betonului în timpul dozării, neconditionat de condițiile climatice extrem de întâlnite în Ekaterinburg. Odată ce betonul este fixat, PENETRON ADMIX devine parte integrantă a structurii. Aditivul asigură o protecție completă împotriva deteriorării betonului cauzată de atac chimic, cicluri de îngheț-dezgheț și coroziune, chiar și cu presiunea hidrostatică întâlnită pe șantierul de la Ekaterinburg.

Echipa Penetron va trimite actualizări la proiectul cartierului Makarov pe măsură ce procesul de construcție progresează.

Locatia: Apropierea cartierului Makarov de râul Iset a necesitat o soluție durabilă de impermeabilizare a betonului. Penetron a răspuns provocarii.

Aproape de Centrul Ekaterinburg: cartierul Makarov oferă corpuri de apartamente, parcare subterană, o sală de gimnastică, un spital, un supermarket, istoricul Mill Simanovskaya și clădirea de laborator.

 

MATERIALE FOLOSITE PENTRU HIDROIZOLARE STRUCTURI

  • PENETRON ADMIX a fost utilizat in amestecul de beton pentru structurile inferioare ale corpurilor noi de apartamente. detalii >>
  • SISTEMELE PENEBAR SW au fost utilizate pentru etanșarea îmbinărilor de construcție. detalii >>
  • PENETRON, aplicat local. detalii >>
  • PENECRETE MORTAR au fost aplicate pentru reparații minore în beton. detalii >>