Certificarea GREENGUARD Gold a fost acordată Penetron

pentru aplicațiile de impermeabilizare a betonului în construcții

Penetron a primit certificarea GREENGUARD Gold pentru sistemul Penetron al companiei. Certificarea GREENGUARD Gold, are cel mai înalt nivel de certificare pentru testarea produselor privind emisiile chimice, acesta confirmă siguranța în ceea ce privește mediul înconjurător a produselor Penetron de impermeabilizare și protecție a betonului, inclusiv a celor mai bine vândute produse PENETRON ADMIX și benzilor expandabile PENEBAR.

Sunați un specialist pentru detalii legate de proiect și materiale:

0742 454 382

Cea mai mare parte a expunerii noastre zilnice la substanțe chimice are loc prin aerul pe care îl respirăm în case, birouri, școli și alte medii interioare. Aceste substanțe chimice din aer, denumite în mod obișnuit compuși organici volatili ( VOC), se evaporă sau se vaporizează cu ușurință la temperatura camerei și sunt conținute în toate tipurile de materiale de construcție, vopsele, mobilier și alte produse utilizate în mod obișnuit în construcții.
VOC pot avea un impact semnificativ asupra nivelului de poluare a aerului din interior. Studiile efectuate de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) au arătat că mediile interioare conțin în orice moment între 50 și sute de VOC individuali, niveluri care sunt de 2-1.000 de ori mai mari decât în exterior.
Mulți VOC sunt iritanți și pot provoca dureri de cap, iritații ale ochilor, nasului, gâtului și amețeli", adaugă Christopher Chen, director al The Penetron Group. "În plus, expunerea pe termen lung la anumiți VOC poate duce la boli cronice sau cancer."
Certificarea GREENGUARD este oferită de GREENGUARD Environmental Institute (GEI), o organizație independentă, non-profit și o divizie a Underwriters Laboratories (UL). Programele de certificare GREENGUARD testează produsele în ceea ce privește emisiile a peste 10.000 de substanțe chimice diferite și sunt recunoscute și acceptate de programele de construcții durabile (cum ar fi LEED) și în codurile de construcții din întreaga lume.
"Produsele care au o certificare GREENGUARD au dovedit că îndeplinesc unele dintre cele mai riguroase standarde de emisii chimice din lume, stabilite de terțe părți", adaugă Christopher Chen. "Acestea pot contribui la reducerea poluării aerului din interior și a riscului de expunere la substanțe chimice, ceea ce duce la medii interioare mai sănătoase."
GEI oferă două niveluri de certificare: Certificarea GREENGUARD și certificarea GREENGUARD Gold. Standardul de certificare GREENGUARD Gold include testarea unor substanțe chimice suplimentare și necesită niveluri mai scăzute ale emisiilor totale de VOC pentru a asigura că produsele sunt acceptabile pentru utilizarea în medii precum școlile și unitățile de sănătate.
"Toate produsele Penetron, inclusiv liniile noastre de impermeabilizare cristalină, de hidroizolație și de etanșare lichidă, sunt acum certificate GREENGUARD Gold", spune Christopher Chen. "Această certificare confirmă eforturile continue ale Penetron de a sprijini o construcție mai durabilă."

Sursa: www.penetron.com