Impermeabilizare bazinemstația de epurare a apei

Impermeabilizarea și protecția totală a bazinelor din beton la stația de epurare a apei Robbinsdale, Minnesota

cu PENETRON ADMIX SB

Tip lucrare: Hidroizolare și protecție bazine din beton la stație de epurare a apei
Soluția tehnica: Impermeabilizare cu PENETRON ADMIX SB
Locație: Robbinsdale, Minnesota
Materiale folosite:

PENETRON ADMIX

Finalizată în august 2022, noua stație de tratare a apei Robbinsdale din Robbinsdale, Minnesota, oferă o capacitate sporită de tratare a apei - și o apă de calitate mai bună. PENETRON ADMIX SB, un aditiv cristalin de impermeabilizare a betonului, a fost recomandat pentru a crește durabilitatea tuturor structurilor din beton a stației.

Robbinsdale este o suburbie a zonei metropolitane Minneapolis, un oraș cu aproximativ 14.000 de locuitori. Din cauza dezvoltării continue și a cererii crescute de apă, Consiliul Local a impus o modernizare radicală. a celor trei stații regionale de tratare a apei construite la sfârșitul anilor 1960 și a celor două puțuri existente care au fost înlocuite cu o singură stație centrală de tratare a apei potabile.

Proiectul, în valoare de 32 de milioane de dolari, a fost proiectat de Oertel Architects, un grup de arhitecți specializat în instalații de lucrări publice, și AE2S Services, o firmă de inginerie structurală. Noua stație de tratare a apei de 3,5 MGD, cu o suprafață de 26.000 de metri pătrați, cuprinde, de asemenea, o nouă stație centralizată de tratare a apei, dedurizare pentru a îmbunătăți calitatea apei din regiune, care este dură. Acest lucru este benefic și pentru mediu prin reducerea cantității de sare (de la dedurizatoarele casnice) care este de obicei eliberată în căile navigabile.

Suportul tehnic la santier și prețuri competitive

Rezervoarele de tratare a apei din cadrul stației au fost construite în principal din componente turnate si și prefabricate din beton pentru puțul de filtrare de 750.000 de litri,cele două bazine de retentie a apei de 60.000 de litri, un bazin de pompare-filtrare de 192.000 de litri și două bazine de reținere a solidelor de 114.000 de litri. Alte bazine din beton includ două bazine de omogenizare prin contact cu solidele, două bazine de reîncărcare de 28.000 de litri, două bazine de evacuare a solidelor și patru celule de filtrare gravitațională.

"Un produs competitiv a fost inițial specificat pentru acest proiect, dar echipa Penetron a lucrat cu inginerii de la AE2S Services pentru a asigura aprobarea pentru ca PENETRON ADMIX SB sa fie ales pentru impermeabilizarea betonului", explică Christopher Chen, director al Penetron Group. "În plus, Cemstone, furnizorul de beton gata preparat, optează pentru produsele Penetron ca soluție ideala de impermeabilizare - datorită dozării ușoare, ambalajului durabil, asistenței tehnice la fața locului și a prețurilor competitive."

Realizarea betonului impermeabil

Betonul tratat cu PENETRON ADMIX SB este impermeabil, împiedicând pătrunderea apei și a elementelor nocive în beton, chiar și sub presiunea hidrostatică constantă întâlnită la o stație de tratare a apei. Capacitatea sa de autovindecare permanentă a oricăror microfisuri previne apariția oricăror daune pe toată durata de viață a betonului.

"Ca aditiv de impermeabilizare a betonului, PENETRON ADMIX SB este complet non-toxic și nu conține VOC", adaugă Christopher Chen. "Fiind un aditiv certificat NSF 61, este ideal pentru aplicațiile cu apă potabilă precum Robbinsdale."

pod Thủ Thiêm 2 -3 1024×512

Asigurarea aplicării corecte: PENESEAL PRO a fost aplicat pe o suprafață de peste 22.000 m2 de punte a podului Thủ Thiêm, echipa de asistență tehnică Penetron Vietnam a oferit asistență pe șantier.

pod Thủ Thiêm 2 -2 1024×512

Protecția betonului: PENESEAL PRO, un sigiliu lichid pulverizabil, etanșează fisurile fine pentru a proteja betonul împotriva pătrunderii apei și a coroziunii.