Valcom Residence

Impermeabilizarea structurilor din beton -ansamblul rezidențial

Ansamblul rezidențial Valcom Residence din Brașov

Proiect: Impermeabilizare structuri din beton la ansamblu rezidențial
Locație: ansamblul rezidențial Valcom Residence din Brașov
Tip lucrare: Impermeabilizare structuri din beton
Materiale Folosite: Penetron Admix, Penebar SW-45 Rapid, Seal Coat Elastic

Penetron Admix Penebar SW-45 Rapid Seal Coat Elastic

In noiembrie 2019 au inceput lucrarile pentru proiectul imobiliar Valcom Residence Tractorul Brasov cu termen de finalizare la sfarsitul anului 2021.Valcom Residence este un ansamblu rezidențial îndrăzneț care cuprinde un total de 175 apartamente, de tip studio, garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere.
Apartamentele, cu un design modern, sunt construite după cele mai înalte standarde de confort şi siguranţă, folosind materiale de calitate în combinaţie cu un sistem de execuţie profesionist. Zona rezidenţială deține spaţii verzi, loc de joacă pentru copii și, totodată, locuri de parcare supra şi subterane, toate aceste lucruri permițând viitorilor locatari, să se bucure de un mediu de locuit plăcut şi confortabil.

Impermeabilizarea parcarii subterane cu Penetron Admix

Astfel, încă din faza de proiectare s-a ales impermeabilizarea parcarii subterane cu Penetron Admix, cu adaugare direct in masa betonului, pentru impermeabilizarea si protejarea totala a betonului. Penetron Admix a fost adaugat in realizarea planșeului, a pereților diafragma, a radierului si a stâlpilor de susținere ai parcarii subterane din beton care are si rol de cale de acces pentru autoturisme. Astfel drumul cu trafic greu este protejat de atacul chimic provenit de la sarea folosita in anotimpul rece.

Sistemul Penetron Admix, înlocuieste sistemului clasic de membrane, are un raport calitate - timp de execuție si cost eficient dar si asigura o durabilitate si o protecție pe viată a structurilor din betom. Penetron Admix devine parte integrantă a structurii din beton, este non-toxic, permite suprafetelor tratate sa respire, autorepara fisurile de pana la 0,5 mm permanent in contact cu apa, este anticoroziv si rezista la ciclurile inghet-dezghet.

Etanșeizarea rosturilor

Pentru a asigura etanseitatea permanenta a rosturilor constructive dintre radier si peretii diafragma s-a utilizat cordonul bentonitic expandabil Penebar SW-45 Rapid pe tot perimetrul parcarii subterane.

Hidroizolarea bailor si a teraselor cu Seal Coat Elastic

Pentru hidroizolarea bailor si a teraselor s-a folosit Sistemul Seal Coat Elastic, ce stopează pătrunderea apei si previne deteriorarea structurii, protejând in același timp suprafața.
Seal Coat Elastic este un sistem de hidroizolare bicomponent, hiperelastic cu caracteristici excelente de adezivitate si elasticitate, ceeea ce il face o solutie ideala, pentru hidroizolarea suprafetelor care au variații de temperatura.

Structuri din beton protejate

Prin alegerea solutiei Penetron Admix in masa betonului au rezultat structuri din beton protejate. Dezvoltatorul imobiliar Valcom Residence avand siguranta bunei executii si garantia suprafețelor protejate de presiunea apei, ca si costuri de timp precum si economic.