Renovarea sistemului de stingere a incendiilor prin impermeabilizarea bazinelor cu tehnologia cristalină Penetron la aeroportul Sheremetyevo din Moscova

impermeabilzare bazine de apă
  • Proiect: Impermeabilizare bazine de incendiu
  • Locatie: Aeroportul Sheremetyevo, Moscova
  • Tip Lucrare: Impermeabilizare bazine
  • Material folosit:

Sunați un specialist pentru detalii legate de proiect și materiale

0742 454 382

Penetron impermeabilizează bazinele de incendiu ale aeroportului Sheremetyevo, Moscova

Aeroportul Sheremetyevo din Moscova a avut nevoie să renoveze sistemul de stingere a incendiilor, format din rezervoare masive de apă . Tehnologia cristalină Penetron a asigurat soluția de impermeabilizare durabilă.
Cel mai aglomerat aeroport din Rusia, Aeroportul Sheremetyevo este unul dintre cele patru aeroporturi internaționale care înconjoară Moscova

Modernizarea sistemului de securitate la incendiu al aeroportului

Într-un efort continuu de a face față fluxului tot mai mare de pasageri, Sheremetyevo continuă să modernizeze terminalele pentru pasageri și marfă. Având în vedere volumul actual de pasageri, se acordă o atenție specială sistemelor de securitate ale aeroportului. Recent, a fost finalizată o renovare la scară largă și extinderea rezervoarelor de stocare a apei din beton - utilizate în scopul de stingere a incendiilor.

Deoarece betonul este un material dur, dar totodată poros și absorbant, acesta poate crăpa și permite apei să pătrundă cu ușurință prin pori și micro-fisuri. Aceasta rezultă într-o gamă largă de factori de
deteriorare care degradează betonul și oțelul de armare
Odată ce apa sau orice substanță chimică din apă pătrunde în matricea betonului, aceasta poate afecta durabilitatea și durata de viață a betonului”, notează Igor Chernogolov.

Echipa locală Penetron a tratat rezervoarele aeroportului cu o aplicație de PENETRON, un material integral de impermeabilizare cristalină. Aplicat prin pensulare sau spray pe toata suprafața structurii de beton, pătrunde adânc în beton în prezența umezelii. Reacția chimică care urmează umple microfisurile, porii și capilarele întâlnite în mod obișnuit în beton cu o formațiune cristalină insolubilă. Acest lucru împiedică apa și substanțele chimice generate de apă să intre, chiar și sub nivelul presiunii hidrostatice găsite în rezervoarele de apă ale aeroportului.

Orice crăpături care se dezvoltă în timpul vieții betonului vor fi acum auto vindecate de către PENETRON”, spune Igor Chernogolov. „Aceasta este protecția permanentă a betonului.