PENECRETE MORTAR

un aliat de încredere în protecția totală a structurilor de beton

Betonul si betonul armat sunt cele mai populare si sigure materiale de construcție din zilele noastre. Anumite condiții de mediu (ploaie, gheata sau substanțe chimice din aer), pot afecta grav integritatea structurii betonului.Betonul cu cel mai înalt nivel de durabilitate se realizează prin reducerea permeabilității păstrând apa și contaminanții din apă în afara componenței acestuia. Impermeabilizarea betonului ajuta la prevenirea apariției daunelor cauzate de infiltrarea apei, făcând ca întreaga construcție să fie mai solida.

Sunați un specialist

0742 454 382

PENECRETE MORTAR

Impermeabilizarea betonului este necesară întrucât aceasta protejează betonul de infiltrațiile de apă și elimină ascensiunea umidității (ex: din fundație spre zidurile de cărămidă) și protejează. fier betonul.
După decofrare, apar defecte superficiale ale betonului ( segregări, exfolieri, fisuri sau goluri ) , datorită vibrației insuficiente, loviturilor, abraziunii, carbonatării sau a altor cauze. Aceste defecte duc la infiltrarea apei în structura de beton și deteriorarea acesteia
O etapă importanta și deloc de neglijat în protecția totală a structurii din beton este remedierea defectelor si reparația cu mortare specifice.
În sistemul avansat de hidroizolare si protecție PENETRON®, remedierea defectelor superficiale se realizează cu mortarul de reparații Penecrete Mortar.
Mortarul Penecrete este un material de etanșare și reparare, impermeabilizator prefabricat, integral cristalin pe bază de ciment. Este format din ciment Portland, nisip de cuarț tratat special și un compus din substanțe chimice active. Aceste substanțe chimice active reacționează cu umiditatea betonului proaspăt si cu produsele secundare ale hidratării cimentului pentru a produce o reacție catalitica care generează o structura cristalina insolubila prin pori si prin canalele capilare ale cimentului.. Acest complex cristalin crește în prezența apei, blochează capilarele betonului și fisurile minore după contractare, impermeabilizând astfel betonul. Activitatea chimică începe atunci când pulberea este amestecată cu apă, iar blocarea completă a capilarelor poate dura mai multe zile, în funcție de temperatura și condițiile de mediu
Aplicat in sistem cu materialul Penetron pentru :

  • Instalarea benzilor de etanșare, a regletelor și ungherelor la îmbinări pentru a asigura bariera împotriva apei
  • Reparația orificiilor de ancorare și a îmbinărilor deficiente ale construcțiilor
  • Reparația și umplerea crăpăturilor deviate
  • Reparația zonelor exfoliate și fisurate

Pentru instrucțiuni suplimentare, metode de aplicare alternative sau informații legate de compatibilitatea Mortarului Penecrete cu alte produse sau tehnologii, contactați Departamentul Tehnic Penetron Romania.

Suprafețe cu defecte ale betonului

Segregare care se îndepărtează

Eliminare distanțiere metalice

Suprafețe reparate cu Penecrete Mortar

Etanșare goluri tehnologice

Reparație fisură, întrerupere de turnare