13 Noi

Peneseal FH -sigiliu lichid

Peneseal FH
(0)

Peneseal FH este un izolator transparent, reactiv chimic, pe bază de apă care penetrează betonul şi materialele de construcţie de zidărie, protejându-le, conservându-le şi întărindu-le permanent.

Descarcati brosura Peneseal-FH

Cum functioneaza ?

ÎNAINTE DE TRATARE DUPA TRATARE
   
Porii şi capilarele din betonul netratat sunt supuse penetrării umezelii, uleiurilor, acizilor, etc. şi permit emiterea de praf de ciment. Peneseal FH pătrunde în suprafaţa betonului unde reacţionează cu varul stins şi substanţele alcaline pentru a forma o masă solidă care închide porii şi capilarele din beton, etanşând permanent betonul.

Avantaje

 • TRATAMENT ÎMBUNĂTĂŢIT, UNIFORM: Peneseal FH este un agent de tratare eficient care controlează fisurile fine, contracturile timpurii, şi crăpăturile cauzate de temperatură ale betonului proaspăt, stabilizând astfel suprafaţa şi reducând microfisurile. Peneseal FH izolează chimic betonul, blocând umezeala şi lăsând betonul să se întărească mai uniform şi mai eficient. Promovând un proces mai complet de hidratare, permite betonului să atingă şi chiar să depăşească rezistenţa proiectată.
 • IZOLARE PERMANENTĂ: Peneseal FH penetrează adânc în beton, blocând în mod activ porii din interior. Peneseal FH furnizează tuturor suprafeţelor de beton cu o izolare profundă, permanentă, solidă, având ca rezultat o suprafaţă uşor de curăţat şi de întreţinut.
 • ÎNTĂRIRE EFICIENTĂ & REZISTENŢĂ LA IMPACT: Peneseal FH creşte duritatea şi durabilitatea betonului prin întărirea părţilor componente ale betonului într-o masă solidă. Betonul este protejat de deteriorări deoarece Peneseal FH îi creşte densitatea, duritatea şi rezistenţa şi îi creşte substanţial rezistenţa la abraziune şi impact.
 • REZISTENŢA CHIMICĂ: o aplicare a Peneseal FH oferă rezistenţă chimică faţă de cei mai mulţi acizi organici, substanţe alcaline, săruri, uleiuri, vaseline şi alte contaminatoare ale suprafeţei.
 • ETANŞEITATE LA PRAF: Peneseal FH oferă o suprafaţă fără praf prin reacţia chimică cu sărurile din beton. Întărirea suprafeţei de beton reduce uzura şi astfel eliberarea de praf de ciment. Betonul tratat cu Peneseal FH supus testării rezistenţei la abraziune a dovedit o rezistenţă la uzură crescută cu până la 80%. Prin producerea unei suprafeţe rezistentă la trafic şi care se lustruieşte singură, Peneseal FH îmbunătăţeşte aspectul pavajului supus unei utilizări intense.
 • FINISARE FINĂ A SUPRAFEŢEI: Suprafeţele finisate cu palete capătă o finisare permanentă rigidă, ca de marmură, cu un luciu de 6 până la 12 luni după tratare. Acest luciu este cauzat de efectele de etanşare şi întărire ale Peneseal FH precum şi în urma abraziunii provocate de curăţarea pavajului şi de folosirea sa. Fiind parte permanentă a suprafeţei de beton, luciul va dura la fel de mult ca suprafaţa.
 • PRINDERE: Suprafeţele de beton tratate cu Peneseal FH formează suprafeţe ideale pentru aplicarea de vopsele, compuselor de călăfătuit, adezivilor sau acoperitoarelor de pavaj, deoarece sărurile suprafeţei care împiedică prinderea adecvată sunt eliminate în timpul tratării. Peneseal FH poate fi acoperit cu orice timp de învelitoare dacă sunt urmate instrucţiunile standard de pregătire a suprafeţei. Produsul nu conţine silicon.

Materiale ce pot fi tratate cu Peneseal FH

 • Beton
 • Blocuri grele de beton
 • Mortar
 • Tencuială
 • Glet
 • Mozaic
 • Agregat expus
 • Orice combinaţie de nisip, agregat, ciment

Aplicare

Metode de aplicare: Pulverizaţi sau turnaţi şi întindeţi pentru a impregna suprafaţa.
Unelte necesare: Pulverizator cu presiune scăzută, mătură cu peri fini, sau perie aspră, lamelă de cauciuc, furtun de apă.
Pregătirea suprafeţei: măturaţi toate suprafeţele care urmează a fi tratate cu o mătură cu peri fini sau cu o perie aspră, spălaţi cu apă şi lăsaţi suprafaţa să se usuce, pentru a îndepărta praful de suprafaţă, mizeria şi alte materii contaminatoare. Îndepărtaţi uleiurile de turnare şi reziduurile de compus din zonele din care au fost desprinse de curând cofrajele. Peneseal FH poate fi aplicat pe suprafeţe umede dacă zonele de băltire sunt îndepărtate astfel ca Peneseal FH să nu fie diluat înainte de a putea penetra suprafaţa.

PENTRU BETOANE NOI: PENTRU BETOANE VECHI (TOATE SUPRAFEŢELE TRATATE):
Pasul 1: Aplicaţi Peneseal FH la un raport de aproximativ 5m² pe litru imediat după operaţiunea de finisare, imediat ce suprafaţa este suficient de tare pentru a se putea păşi pe ea, înainte să se formeze crăpături fine sau de diferenţă de temperatură. Menţineţi întreaga suprafaţă umedă cu Peneseal FH timp de 30 de minute.
Pasul 2: Când Peneseal FH devine alunecos sub picioare, umeziţi uşor suprafaţa cu apă. Acest lucru va face ca materialul să nu mai fie alunecos.
Pasul 3: Când Peneseal FH devine alunecos din nou, şi ia forma unui gel, inundaţi întreaga suprafaţă cu apă din abundenţă şi îndepărtaţi apa folosind lamele de cauciuc pentru a îndepărta orice reziduuri de substanţe alcaline sau Peneseal FH. La suprafeţele exterioare finisate cu mătura nu este nevoie de acoperirea cu apă, dar toate reziduurile de Peneseal FH trebuie îndepărtate cu o lamelă de cauciuc sau măturate după 30-40 de minute.
Pasul 1: Îmbibaţi suprafaţa cu Peneseal FH astfel ca întreaga suprafaţă să fie udă cu Peneseal FH timp de 30 de minute.
Pasul 2: Opţiunea 1: Dacă după 30-40 de minute mare parte din substanţă a fost absorbită în suprafaţă, măturaţi sau îndepărtaţi excesul de substanţă cu o lamelă de cauciuc din zonele joase şi din bălţi astfel ca restul de substanţă Peneseal FH să fie absorbit în întregime de beton sau îndepărtat în totalitate de pe suprafaţă.
Pasul 2: Opţiunea 2: dacă după 30-40 de minute, mare parte din substanţă este încă pe suprafaţă, aşteptaţi până când aceasta devine alunecoasă, apoi acoperiţi întreaga suprafaţă cu apă curată din abundenţă şi îndepărtaţi cu o lamelă de cauciuc pentru a îndepărta toate reziduurile de Peneseal FH.

Acoperire: Aproximativ 5m²/l. Puterea de acoperire depinde de temperatură şi de porozitatea betonului.
Diluanţi: nu sunt necesari pentru versiunea finisată (ne-concentrată). Curăţaţi toate echipamentele doar cu apă.
Pentru versiunea concentrată, amestecaţi Peneseal FH concentrat cu apă 1:1.
Număr de aplicări necesare: Una.
Durata eficacităţii: Permanentă: Betonul devine mai tare şi mai bine izolat pe măsură ce îmbătrâneşte.
Timp necesar pentru tratare, izolare şi întărire: 60-90 de zile. Spre deosebire de acoperirile de suprafaţă care se uzează pe măsură ce sunt folosite, Peneseal FH izolează betonul din interior blocând permanent porii, transformând astfel betonul însuşi în bariera de penetrare. Acest proces este încheiat în 90 de zile, dar poate continua în ritm mai scăzut timp de până la un an.

NOTE

Nu aplicaţi Peneseal FH în următoarele cazuri:

 • Pentru a izola blocuri uşoare sau zidărie extrem de poroasă care conţine găuri sau pungi de aer.
 • Dacă temperatura scade sub 1,7°C
 • În zone tratate anterior cu agenţi de tratare sau izolare, dacă aceste straturi nu au fost îndepărtate prin mijloace chimice sau mecanice.
 • Aplicaţi pe betoane colorate doar dacă şapa este întărite integral.

ATENŢIONĂRI

 • Aplicaţi doar cu pulverizator cu presiune scăzută. Nu folosiţi pulverizatoare vidate. Evitaţi inhalarea.
 • Peneseal FH poate cauza iritarea ochilor, a pieţii, iritări respiratorii şi iritări ale stomacului şi ale esofagului dacă este înghiţit. Vezi MSDS
 • În cazul contactului cu pielea, spălaţi cu apă şi săpun. Îndepărtaţi şi spălaţi îmbrăcămintea contaminată.
 • În cazul înghiţirii, diluaţi cu cantităţi mari de apă şi lapte. Nu produceţi voma. Cereţi ajutor medical.
 • Clătiţi ochii cu apă timp de cel puţin 20 de minute dacă are loc contactul.
 • Folosiţi mănuşi de cauciuc, ochelari de protecţie chimică şi echipament de protecţie adecvat. Spălaţi după manevrare.
 • Evitaţi folosirea pe suprafeţe lucioase, cum ar fi aluminiul, sticla, etc. În caz de contact, clătiţi imediat cu apă.

AMBALARE

 • Ambalare: bidoane de 19l, butoaie de 208l
 • Durată de stocare: Indefinită. Agitaţi recipientul înainte de folosire.
 • Culoare: transparentă. Peneseal FH nu va modifica aspectul natural al betonului sau zidăriei. În cazul în care substanţe alcaline, var sau alte impurităţi sunt împinse spre suprafaţă, şi este necesară păstrarea aspectului natural, toate suprafeţele tratate trebuie clătite cu apă curată în conformitate cu instrucţiunile producătorului.
Categories: Sigilii lichide