4 Iun

Penetron Admix -aplicare

galeti cu 11,5l cu apa
(0)

Utilizarea Penetron Admix pentru hidroizolarea si protejarea betonului este cea mai avantajoasa solutie, pentru ca acesta se amesteca in masa betonului inca de la formare. Rezulta astfel economii serioase la manopera.

Pentru a amesteca Penetron Admix in masa betonului este important sa respectam procedura de mai jos. Cantitatea de Penetron Admix care se introduce in masa betonului este de 1% din cantitatea de ciment.

Pregatire Penetron Admix

O metoda simpla si rapida de a pregatii sacii de Penetron Admix, pentru a adauga materialul in CIFA

a. Se introduce o bara din metal sub sac la mijlocul sacului.
b. Se taie cu un catter partea de sus a sacului.
c. Se ridica bara de metal.
d. Se taie si parte de jos a sacului pentru a separa cele 2 jumatati.

   

Amestecul

1. Se pregatesc galeti cu 11,5 litri apa curata. Se aseaza galetile pe o suprafata orizontala. ( Fig. 1 si Fig. 3 )
2. Se taie cu cutterul sacul de penetron Admix ca in filmul de mai sus. Rezulta doua jumatati, fiecare jumatate are 9kg. Penetron ADMIX ( Fig. 2 )
3. Cand ajunge CIFA pe santier, se ia cate o jumatate de sac (ce contine 9kg Pentron Admix ), se toarna in galeata cu 11,5l apa, si se amesteca in galeata 10 – 15 secunde ( Fig. 3 )
4. Dupa amestecare fiecare galeata se toarna in CIFA ( in timp ce se amesteca urmatoarele ) ( Fig. 4 si fig. 5 si Fig. 6 )
5. CIFA se invarte in timp ce se introduce Penetron Admix, cu viteza maxima. Durata de amestecare sa fie minimum 10 minute pe viteza maxima. -aproximativ 1 minut pentru fiecare mc de beton din CIFA ( Fig. 6 si Fig. 7 ))
6. Se toarna fundatia, se vibreaza bine betonul. ( Fig. 8 )

Turnarea peretilor din beton.

7. Dupa uscarea, se curata bine, si se aplica primer. ( Fig. 9, Fig. 10, Fig. 11 )
8. Peste primer uscat ( dupa aprox. 20-30 minute se aplica penebar, ( Fig. 9, Fig. 10, Fig. 11 )
9. In pozitia peretilor de turnat la mijloc se aplica primer, si peste el se aplica penebar, cu hartia in sus. ( Fig. 9, Fig. 10, Fig. 11 ) Penebar trebuie aplicat la o adancime minima de 50 mm in interiorul betonului. (dupa 24 h Penebar se poate dilata pana la 143%, dupa 48 h 170 % dupa 72 h, 195 %, dupa 120 h poate ajunge la 215 % ).
10. Inainte de turnare, se scoate hartia. Imbinarea penebar-ului se face la un unghi de 45 grade ( Fig. 9, Fig. 10, Fig. 11 )

Consultati si Brosura Penebar.

Categories: Articole