Protejarea betonului la piste cu trafic

Protejarea betonului la piste cu trafic greu la o spalatorie auto

Râșnov, jud. Brașov

Proiect: Protecția betonului la piste cu trafic greu
Locație: Spãlãtorie auto , Râșnov, Jud.Brașov
Tip lucrare: Impermeabilizare si durificare piste din beton cu trafic și atac chimic
Materiale Folosite: Penetreon Admix, PENESEAL™ FH-PS

Penetreon Admix PENESEAL™ FH-PS

Spălătorie Auto Self Service – Pirana

În anul 2020 s-a construit in Râșnov, jud.Brașov o spălătorie auto self-service de aproximativ 220 m2 ,cu 5 piste pentru spălare sașiu și întreținerea exterioară a mașinilor, oferind servicii de calitate superioară.

Soluția de impermeabilizare

Pentru protejarea pe toată durata de viață a betonului turnat, aproximativ 180mc, a fost nevoie de o soluție de impermeabilizare si protecție totală a betonului ce necesită in timp întreținere minimă.

Soluția propusă de către departamentul tehnic Penetron a fost agreată de către beneficiar, fiind economică, durabilă, rapidă și rezistentă la atac chimic, prin aplicarea sistemului Penetron Amix direct in masa betonului și durificarea, sigilarea acestuia cu Peneseal FH PS.

Materialele de impermeabilizare și sigilare

Penetreon Admix, (amestec de impermeabilizare integral cristalin) se adaugă la amestecul de beton în momentul dozarii, astfel betonul devine permanent etanșat împotriva pătrunderii apei sau a lichidelor din orice direcție, auto-repară fisuri de până la 0,5 mm în contact cu umiditatea, oferă rezistență împotriva ciclului înghet-dezghet, la atac chimic pH 3-11 permanent si pH 2-2 intermitent.

PENESEAL™ FH-PS este un sigilant transparent, reactiv, penetrant pentru construcții din beton, conceput pentru a le proteja, conserva și durifica permanent. Sărurile mineralele alcaline, eflorescența sunt eliminate în proces, crescând adezivitatea suprafeței. Sarcina sa electrica ii permite să reactioneze cu umiditatea pentru a forma un gel stabil si insolubil, care face ca betonul să fie mai rezistent la apa, Nano-particulele sunt, de asemenea, mai eficiente la umplerea suprafațelor neuniforme, făcând betonul mai rezistent la abraziune, atac chimic, praf, și conferă o suprafață de beton cu luciu atunci când este polisat.
Materialele Penetron nu modifica aspectul natural al betonului, ci îmbunătățește calitatea si rezistenta in timp a acestuia.