27 Iul

Repararea crapaturilor si a altor defecte din beton

Repararea crapaturilor si a altor defecte din beton
(0)

Pentru repararea defectelor din beton -fisuri sau crapaturi mai mari de 0,4 mm a golurilor segregarilor sau defecte de turnare, este economic sa se foloseasca Penecrete Mortar ca material de umplere a acestor goluri, un material care este mai ieftin decat Penetron

Mortarul Penecrete este un mortar de etansare si reparare, impermeabilizator prefabricat, integral cristalin pe bază de ciment. Este format din ciment Portland, nisip de cuart tratat special si un compus de substante chimice active. Substantele chimice active se combina cu varul liber si cu umiditatea din beton pentru a forma complexi integrali cristalini insolubili. Acesti complexi cristalini cresc în prezenta apei, blocheaza capilarele betonului si crapaturile minore dupa contractare, impermeabilizând astfel betonul. Activitatea chimica începe atunci când pulberea este amestecata cu apa si blocarea completa capilarelor poate dura mai multe zile, în functie de temperatura mediului si conditiile de mediu înconjurator.

Procedura generala de reparare a crapaturilor:

  1. Se face un sant de-a lunul crapaturii in forma de U de 2,5cm adancime si 2,5cm latime
  2. Se curata santul cu jet de apa, pentru eliminarea impuritatilor din acesta si deschiderea porilor din beton
  3. Se aplica PENETRON prin pensulare ( vezi detalii in pagina PENETRON ) in sant si golurile curatate, pe suprafata umeda a betonului, ca amorsa.
  4. Se umple santul si golurile cu PENECRETE MORTAR
  5. Dupa ce PENECRETE MORTAR a facut priza se aplica PENETRON

Materiale folosite pentru repararea crapaturilor si a altor defectelor din beton

Penetron

Penetron

PENETRON
Descriere pe scurt: Mortar cimentous de impermeabilizare prin cresterea cristalelor, se aplica pe suprafata betonului (aplicare in suspensie) sau pentru umplerea cavitatilor (aplicare prin turnare). Amestec:: Pt aplicare pe suprafata, 1 sac ete amestecat in 12-13 lt apa. Se recomanda amestecarea 1/2 de sac cu 6-6,5 lt apa. Pt aplicare prin pulverizare, cresteti volumul de apa la 14-15 lt/sac Pentru aplicare prin turnare, amestecati un sac cu 15-18 lt, in functie de lucrabilitatea ceruta.
Detalii: click pe imaginea produsului PENETRON
Ambalare: saci de 22,68kg / sac
Acoperire: Ca indicatie, consumul pe suprafata betonului este de 1,4-1,6 kg/m2 in 2 straturi sau 1 sac la 14-16 m2 In aplicare prin turnare 1,2-1,3 kg de produs pt un volum de umplut de 1 lt.

Penecrete mortar

Penecrete Mortar

PENECRETE MORTAR
Descriere pe scurt: Mortar cimentous de impermeabilizare si reparare prin cresterea cristalelor. Compatibil cu toate sistemele de hidroizolare Penetron. Amestecare: in principiu, la un sac sunt necesari 4 lt. de apa. Este recomandata amestecarea de mici cantitati de consistenta unui mortar de mistrie.
Detalii: click pe imaginea produsului PENECRETE MORTAR
Ambalare: saci de 22,68kg / sac
Acoperire: Pentru umplere este indicat un consum de aprox. 2kg/lt sau 11 lt la un sac de 22,68kg Pentru rosturi sau repararea crapaturilor consumul indicat este de 1,3-1,5kg/metru liniar