pod Thủ Thiêm 2

Cea mai nouă atracție din HCMC:

Cu un singur turn elegant și curbat, noul pod Thủ Thiêm 2 are o lungime de 1,4 km și poate fi utilizat pe 6 benzi de circulație

Tip lucrare: Hidroizolarea și protectia structurii din beton
Soluția tehnica: Impermeabilizare, protecție pod
Locație: Hồ Chí Minh, Vietnam
Materiale folosite:

PENESEAL PRO

După șapte ani de construcție, noul pod Thủ Thiêm 2 din Hồ Chí Minh City, Vietnam, a fost deschis traficului în aprilie 2022. Penetron Vietnam a oferit asistență tehnică pe santier, în timpul aplicării PENESEAL PRO, un sigiliu hidroizolant lichid pentru beton.

Situat în Hồ Chí Minh City, cel mai mare oraș din Vietnam, noul pod Thủ Thiêm 2 are o lungime de 1,4 km (0,9 mile) și asigură 6 benzi de circulație pentru vehicule. Traversând râul Saigon (Sông Sài Gòn), podul este o legătură importantă între centrul orașului Hồ Chí Minh (Districtul 1) și Noua zonă urbană Thu Thiem din Bình Thạnh (Districtul 2), centrul financiar și inovator în curs de dezvoltare al orașului.

Consiliul orașului Hồ Chí Minh a planificat inițial construcția a patru poduri și a unui tunel pentru a conecta cartierul din centrul orașului cu Thu Thiem. Podul Thu Thiem 1 a fost finalizat în 2008, iar tunelul Thu Thiem a fost deschis în 2011. Podurile Thu Thiem 3 și 4 urmează să fie finalizate până în 2030.

Podul Thiêm Thủ 2 este un pod suspendat pe cabluri, cu un singur turn elegant și curbat. Fiind un nou punct de atracție pe orizontul orașului Hồ Chí Minh, proiectul de 135 de milioane de dolari americani este cu ușurință cel mai scump dintre numeroasele poduri ale orașului.

Suportul tehnic este esențial

Structurile de beton ale podului au fost supuse la o serie de teste anul trecut de către TediSouth, o companie locală de consultanță, și WSP Finland, o companie finlandeză de inginerie, iar arhitectul proiectului a contactat Penetron Vietnam pentru o soluție de impermeabilizare a betonului.

"Cel mai evident beneficiu al impermeabilizării unui pod din beton este protecția oțelului de armare de la efectele dăunătoare ale coroziunii", explică Kim Khanh Ngo Xuan, CEO și director general al Penetron Vietnam. "Odată ce reduceți permeabilitatea betonului, apa și substanțele chimice pe bază de apă nu pot pătrunde în matrice."

Pentru a asigura o durată de viață mai lungă a podurilor - și pentru a reduce costurile de întreținere și reparații - orice tratament de impermeabilizare a betonului trebuie să asigure o permeabilitate scăzută, o contracție redusă și o capacitate permanentă de autovindecare. Acest lucru protejează betonul de orice pătrundere a apei în viitor, de coroziunea barelor de oțel și de atacul chimic.

După ce a discutat cu inginerii de proiect, Penetron Vietnam a recomandat aplicarea PENESEAL PRO, un etansant lichid pulverizat care oferă o barieră pentru a sigila fisurile și a proteja betonul împotriva pătrunderii apei. Odată aplicat, sigiliul creează un gel sub suprafață care etanșează porii, capilarele și fisurile.

PENESEAL PRO rămâne activ atâta timp cât apa este prezentă, etanșând orice viitoare fisuri.

PENESEAL PRO a fost aplicat peste 22.000 m2 de punte a podului Thủ Thiêm de către antreprenorul proiectului. Echipa de asistență tehnică Penetron Vietnam a monitorizat aplicarea etanșantului lichid la șantier pentru a asigura aplicarea corectă a etanșantului de impermeabilizare. După ce etanșantul s-a întărit, acesta a fost acoperit cu un strat final de asfalt.

"Prin aplicarea în timp util a PENESEAL PRO, pot fi eliminate sursele de deteriorare a structurilor de beton expuse ale unui pod", subliniază Kim Khanh Ngo Xuan. "Dovedit în întreaga lume în numeroase proiecte de construcție, sistemul Penetron joacă un rol esențial în impermeabilizarea și protecția podurilor din beton și sporește durata de viață a acestor structuri."

pod Thủ Thiêm 2 -3 1024×512

Asigurarea aplicării corecte: PENESEAL PRO a fost aplicat pe o suprafață de peste 22.000 m2 de punte a podului Thủ Thiêm, echipa de asistență tehnică Penetron Vietnam a oferit asistență pe șantier.

pod Thủ Thiêm 2 -2 1024×512

Protecția betonului: PENESEAL PRO, un sigiliu lichid pulverizabil, etanșează fisurile fine pentru a proteja betonul împotriva pătrunderii apei și a coroziunii.