Singapore – Gradini in golf

Trei grădini diferite la malul mării, în inima Golfului Marina din Singapore, il vor defini ca primul oras-gradina-tropicala din lume. Complexul Conservator din cadrul Gradinii este conceput ca un spaţiu, care va servi ca o icoana arhitecturala, o atracţie horticola, precum şi o casetă de prezentare de tehnologii energetice durabile.

Domul – 1,2 hectare de flori este una din cele două sere răcite, care sunt esenţiale pentru conceptul de design „Gradina”. Acesta va reproduce climatul uscat din regiunile mediteraneene şi semi-aride subtropicale, şi dispune de o gamă neobisnuit de larga de flori şi plante, cum ar fi baobabi, măslini, şi curmali.

Proiectul a reprezentat o mare provocare din punctul de vedere al impermeabilizarii, deoarece este construit în întregime pe un teren recuperat şi în imediata vecinătate a oceanului. Arhitecti, Arhitectii de la Wilkinson Eyre şi consultanţi CPG impreuna cu Meinhardt Infrastructură şi Atelier One, nu aveau nevoie de dovezi suplimentare după ce au asistat la performanţa produselor Penetron pe terminalul aeroportului Changi 3. 18’300 m3 de beton au fost turnate cu Penetron Admix în placa de bază şi pereţi, Penebar SW-55 în rosturilor de constructie si Pro Peneseal pe pereti. Această parte a proiectului a fost finalizat cu succes în 2010.

 

MATERIALE FOLOSITE PENTRU HIDROIZOLARE STRUCTURI

Singapore – Gradini in golf

Singapore – Gradini in golf

Singapore – Gradini in golf