Studiu privind creșterea cristalină

Completarea decalajelor dintre permeabilitate și durabilitate

Industria construcțiilor are peste 40 de ani de experiență în domeniul hidroizolării, impermeabilizarii integral cristaline. Pur și simplu adăugând Penetron Admix, amestec de impermeabilizare cristalin, in beton permite să se construiască, mai economic, structuri durabile într-un interval de timp mai scurt, care durează până la 60 de ani mai mult.

Sunați un specialist

0742 454 382

Creșterea cristalelor în beton fisurat (Mărire x1000)

Când betonul este tratat cu Penetron Admix, dobândește capacitatea de a se auto vindeca și de a sigila toate fisurile (mai mici de 0,4mm ), pori și capilarele din matricea betonului atunci când este expus la contactul cu apa. Rezultând un beton impermeabil cu capacitatea de a rezista la presiune hidrostatică ridicată de pana la 16 bari și atac chimic cu un interval de pH de 3 până la 11 permanent.

Experimente și rezultate:

Obiectivul principal al acestui raport este de a oferi o dovadă vizuală a creșterii cristalelor în matricea de beton, care rezultă într-o permeabilitate redusă a betonului și creșterea generală a durabilității.

Verificarea vizuală a matricei:

Conține probe de beton tratate cu Penetron Admix care au fost tinute în apă timp de șase luni și examinate la microscop pentru a verifica creșterea cristalelor. Imaginile de mai jos au fost preluate din aceeași probă esantion și zona fisurata, dar la diferite măriri (x100, x500 și x1000). Este foarte vizibil cum cristalele asemănătoare acului s-au format în interiorul fisurii, ca o punte și fisurile( mai mici de 0,4mm) s-au auto-reparat. Cristalele nu au crescut numai în zona crăpată, creșterea cristalină este
prezentă în interiorul întregii matricI a betonului.

Cresterea cristalelor

Teste de permeabilitate:

Printr-o varietate de metode de testare, se confirmă eficacitatea Penetron Admix, ca un amestec de reducere a permeabilității betonului.

Testul de permeabilitate DIN 1048: 5, evaluează permeabilitatea eșantioanelor de beton,
expunând eșantioanele la o presiune hidrostatică de 72,5 psi (0,5 N / mm2) pentru o perioadă de 72 de ore. După finalizare, probele sunt eliminate din aparatul de permeabilitate și separate la centru, iar adâncimea de penetrare a apei este măsurată și marcată. Rezultatele testului sunt
rezumate în tabelul de mai jos.

Rezultatele testului de permeabilitate DIN 1048: 5

tabel

Un al doilea test de permeabilitate a fost efectuat conform standardului ASTM D5084. Testul
constă în a măsurara conductibilitatea hidraulică a materialelor poroase saturate cu un permeametru de perete flexibil folosind metoda A (metoda principala de testare ) și metoda D (rata constantă a metodei testului de scurgere).
Eșantionul netratat/control a afișat o conductibilitate hidraulică de 2,1x10-9 cm / sec, comparativ
cu proba tratată cu Penetron Admix cu o conductivitate hidraulică de 3,1 x 10-11 cm / sec,
măsurată la un interval de timp similar între 40 și 45 de zile. Asta arata ca proba tratată cu Penetron Admix a avut o conductibilitate hidraulică măsurată de 68 de ori mai mică decât proba netratată.

Un al treilea test de permeabilitate a fost efectuat în conformitate cu metoda de testare a Corpului de Ingineri din SUA Army CRD-C 48-92

Metoda de testare standard pentru permeabilitatea apei în beton. Au fost testate probele control și probelor tratate cu Penetron Admix prin aplicarea unei presiuni a apei de 200 psi până când debitul a devenit constant. Debitul mediu pentru ultimele cinci 5 zile de testare sunt utilizate pentru a calcula permeabilitatea medie a apei. Rezultatele sunt rezumate în tabelul de mai jos.

Rezultatele testelor de permeabilitate a apei CRD-C 48-92

tabel 2

Concluzie:

Scopul acestui raport a fost de a examina creșterea cristalelor din matricea de beton ca urmare a tratarii cu Penetron Admix, pentru a dovedi modul în care Penetron Admix scade permeabilitatea betonului și pentru a determina dacă durabilitatea betonului va fi îmbunatatita.

Principalele concluzii ale raportului sunt următoarele:

 • Când betonul tratat cu Penetron Admix este expus la apă, reacția chimică este activată, rezultând formarea de cristale insolubile în toate fisurile, porii și capilarele din întreaga matrice a betonului.
 • Creșterea cristalelor asemănătoare unor ace este clar vizibilă în timpul examinării microscopice, arătând cum fisura este sigilată.
 • Creșterea cristalină în cadrul matricei de beton determină o scădere a permeabilității betonului, ceea ce face ca betonul în sine să devină impermeabil

Testul de permeabilitate a apei DIN 1048: 5 a arătat că apa nu s-a infiltrat în timpul expunerii esantionului tratat cu Penetron Admix la o presiune de 72,5 psi (0,5 N / mm2) pentru o perioadă de 72 de ore, comparativ cu proba de control care prezintă o adâncime medie de pătrundere a apei de 0,695 ”(18 mm).

Testul ASTM Standard D5084 de permeabilitate a apei a arătat că proba tratată cu Penetron Admix a avut conductivitatea hidraulică de 68 de ori mai mică decât proba de control.

Metoda de testare standard CRD-C 48-92 pentru permeabilitatea apei in beton a arătat ca proba tratata cu Penetron Admix a fost de 6 ori mai puțin permeabilă în comparație cu proba de control.

Conform ACI 201.2R-01 „Durabilitatea betonului hidraulic-ciment este definită ca si capacitatea sa de a rezista la intemperii, atac chimic, abraziune sau orice alt proces de deteriorare. Betonul durabil își va păstra forma inițială, calitatea și funcționalitatea atunci când este expus”

Deoarece apa joacă un rol esențial în procesele chimice și in majoritatea proceselor fizice care au loc
în beton, scăderea permeabilității betonului va duce la o scădere a deteriorării și a creșterii durabilitatii betonului
Penetron înțelege relația dintre creșterea cristalină, scăderea permeabilității și durabilitatea betonului.

Referințe:

 1. Raportul rezultatelor pentru ASTM C39 și DIN 1048: 5 (EN 12390-8): Permeabilitatea apei,
  Professional Service Industries Inc.
 2. Raportul rezultatelor pentru standardul ASTM D5084: Teste de permeabilitate pe beton tratat
  și netratat, Ardaman & Associated Inc,12 februarie 2015.
 3. Raportul rezultatelor pentru CRD-C 48-92: Permeabilitatea apei, Testarea permeabilității
  Penetronului, Servicii TEC, 26 septembrie 2016.
 4. ACI 201.2R-01