Șantierul Centrului de Afaceri Azerbaidjan era plin cu apă. Echipa locală Penetron a furnizat o soluție de impermeabilizare pentru structurile de beton.

Inaugurat cu fast în martie 2019 la Astrakhan, Rusia, noul Centru de afaceri Azerbaidjan va ajuta la extinderea cooperării comerciale și economice, științifice, tehnice și culturale între regiunea de sud a Rusiei și Azerbaidjan. PENETRON ADMIX a fost utilizat pentru a asigura o structură rezistentă și rezistentă la apă sub nivelul nou pentru noua instalație.

Economia Azerbaidjanului s-a concentrat în principal pe bogatele resurse de petrol și gaz din țară. Cu toate acestea, sectoarele agricole, construcții, educație, comunicații și turism câștigă rapid importanță; acestea vor constitui un accent pentru activitățile noului Centru de Afaceri Azerbaidjan din Astrakhan.

Azerbajan-business-center-Astrakhan-Russia

Centrului de Afaceri Azerbaidjan din Astrakhan, Rusia

Rusia continuă să fie un partener comercial principal pentru Azerbaidjan, iar volumul comerțului dintre țări a crescut cu 20-22% în ultimii ani. Într-adevăr, Rusia este principalul importator de produse non-petroliere din Azerbaidjan.

Suntem vecini, așa că nu este surprinzător faptul că Azerbaidjanul și Rusia au un parteneriat comercial solid și în creștere. Volumul comerțului dintre cele două țări a crescut constant și în prezent depășește 2,5 miliarde de dolari SUA anual”, spune Denis Suslikov, directorul Centrului de materiale de construcții moderne din Astrakhan, reprezentantul local Penetron din Astrakhan.

Un forum pentru cooperare

Azerbaidjan Business Center este mai mult decât o simplă platformă de promovare a mărcii „Made in Azerbaidjan”. Acesta va aborda probleme de extindere a cooperării în afaceri, crearea de proiecte comune pe diverse piețe, creșterea exporturilor de vin din Azerbaidjan și consolidarea coordonării transporturilor / logisticii, precum dezvoltarea coridorului de transport „Nord-Sud” între cele două țări.

Istoric, Astrakhan a fost centrul economic și cultural al regiunii Volga Inferioară și este o locație logică pentru primul dintre multe centre de afaceri din Azerbaidjan planificate pentru Rusia, Belarus, Letonia și Ucraina. Acest oraș din sudul Rusiei are aproximativ 520.000 de locuitori și se află pe malurile râului Volga, aproape de Marea Caspică (altitudine = 28 m / 92 de metri sub nivelul mării).

Șantier de construcții cu apă

Complexul de cinci etaje Azerbaidjan Business Center are o suprafață de 5.000 m2 (55.000 metri pătrați) și are un centru expozițional (etajul 1), birouri (etajul 2), săli de conferințe (etajul 3) și un hotel cu 150 de camere (al 4-lea) & Etajele 5). La începutul proiectului, șantierul a constituit provocări pentru HAF, contractanții proiectului. Confruntat cu un amplasament cu apă, antreprenorul a apelat la echipa locală Penetron pentru a oferi o soluție de impermeabilizare pentru structurile de beton de grad inferior.

Masa de apă de la șantier este foarte mare”, adaugă Denis Suslikov. „Am făcut o serie de proiecte similare și am recomandat imediat PENETRON ADMIX pentru amestecul de beton. Proprietarii proiectului au fost mulțumiți de rezultate - a funcționat perfect.

Oferă capacități scăzute de permeabilitate și auto-vindecare

Ușor de amestecat în timpul lotului și neafectat de condițiile climatice, PENETRON ADMIX devine o parte integrantă a matricei de beton și acționează constant în timpul vieții betonului. Este conceput pentru a proteja betonul în cele mai critice medii, chiar și sub presiune hidrostatică ridicată. Amestecul oferă, de asemenea, capacități de auto-vindecare pentru fisurile părului și îmbunătățește rezistența la compresiune a betonului.

Tehnologia cristalinului Penetron oferă beton cu autovindecare, permeabilitate scăzută și contracție scăzută”, spune Denis Suslikov. „Acest lucru asigură protecția împotriva pătrunderii apei și a oricărui atac chimic, ceea ce va face ca betonul de la Business Center să fie foarte durabil.” de grad inferior.