Brânza mozzarella de bivolița, din Italia este căutată de fanii culinari din întreaga lume, ceea ce a făcut ca deschiderea unei noi ferme de bivoli și a unei fabrici de brânzeturi în Capaccio Paestum, Italia, să fie un motiv de sărbătoare. Tehnologia cristalină Penetron oferă durabilitate betonului pentru a menține ferma funcționând fără probleme.

Noua fermă de bivoli din Capaccio Paestum este dedicată creșterii și îngrijirii bivolului mediteranean italian, sursa popularei brânze mozzarella. Un produs lactat tradițional al districtului Salerno din regiunea de sud-vest al Italiei.

Structurile din beton ale fermei, care includ podelele stavilelor de bivoli, rezervoarele de muls, rezervoarele de biogaz și structurile de fundație, aveau nevoie de o soluție fiabilă de impermeabilizare pentru apele subterane prezente la șantier și, în special, de protecția împotriva atacurilor chimice. Cu nivelurile de pH cuprinse între pH3-pH11, gunoiul de la animale și deșeurile lichide ( urina) ale bivolilor fermei reprezintă un test greu pentru orice matrice de beton.

feram bivoli

construcție fermă de bivoli- Italia

Inițial, a fost propusă o membrană de impermeabilizare care să acopere pereții perimetrali și elementele de beton de la nivelul solului”, explică Enricomaria Brac, directorul Penetron Italia. „Experții noștri tehnici au putut să arate că adăugarea unui amestec cristalin integral la amestecul de beton în timpul lotului ar oferi o soluție completă și permanentă, incluzând protecție atât de la apele subterane, cât și de atacul chimic de sus.

Recunoscut ca un amestec standard cristalin, PENETRON ADMIX este un tratament extrem de eficient și reduce permeabilitatea , protejează betonul împotriva deteriorării provocate de atacurile chimice. Odată amestecat în beton, PENETRON ADMIX devine o parte integrantă a matricei de beton și se comportă constant pe durata vieții structurii.

Mulțumită capacității unice de auto-vindecare a cristalelor PENETRON", este întotdeauna activă în matricea betonului", explică Enricomaria Brac. „De fiecare dată când betonul tratat intră în contact cu apa, acesta pătrunde mai departe în matrice pentru a spori impermeabilitatea și protecția generală.

hidroizolare ferma
ferma bivol
ferma bivol