Etansare fisuri

Repararea fisurilor din tavan la o parcare subterana din Timisoara

cu PENETRON si PENECRETE MORTAR

Etanșarea si reparația fisurilor din tavanul parcării subterane din Timișoara s-au efectuat pe partea negativa a suprafețelor. Tavanul prezenta infiltratii de apa datorate structurii purtatoare de trafic de la nivel. Pentru impermeabilizarea structurilor existente s-a utilizat materialul Penetron aplicat prin pensulare.

Penetron este un material hidroizolant integral cristalin aplicat la suprafaţă, impermeabilizând şi protejând în profunzime betonul.

Penetron trebuie amestecat numai cu apă înainte de aplicare. Când Penetron este aplicat pe o suprafaţă din beton, substanţele chimice active reactioneaza cu umiditatea şi varul stins prezente în canalele capilare ale betonului formând o structură insolubilă cristalină. Suplimentar ipermeabilizării structurii, Penetron protejează betonul împotriva apei sarate, apei reziduale, apei subterane agresive şi a altor soluţii chimice agresive. Penetron este adecvat pentru utilizare în rezervoare de stocare a apei, instalaţii de tratare a apei, etc.
Toate suprafetele ce urmează a fi tratate cu Penetron trebuie să fie curate şi să aibă un sistem capilar „deschis”.
Materialul se amestecă cu apă curată până la consistenţă cremoasă sau asemănătoare cu a uleiului dens.
Se aplica Penetron ca si amorsa în unul sau două straturi conform specificaţiilor tehnice, cu pensula sau cu un dispozitiv de pulverizare.

Reparatia fisurilor

Penecrete Mortar este un mortar de etanşare şi reparare, impermeabilizator prefabricat, integral cristalin pe bază de ciment.
Materialul confera rezistenta la presiune hidrostatica extrema atat pe suprafata pozitiva cat si pe cea negativa a suprafetei de beton, etaneaza microfisurile de pana la 0,4 mm, este non - toxic (NSF 61 certificat pentru aplicare cu apa potabila ).
Este rezistent la îngheţ/dezgheţ, la abraziune si uzura mecanica, se aplica pe suprafete umede din beton și este sigur pentru utilizare atât în exterior cât și în spații închise.
Suprafeţele care urmează a fi acoperite, reparate sau etanşate cu Mortar Penecrete trebuie să fie curate.
Fisurile vor fi configurate sub forma unui canal sub formă de U, cu o lăţime de aproximativ 25 mm şi o profunzime de minim 25 mm. Înainte de umplere orificiile trebuie să fie aspre/matuite.
Zonele exfoliate şi fisurate trebuie curăţate în profunzime pentru a atinge forma intactă a betonului înainte de reparaţie.
După pregătirea corespunzatoare a suprafeţei si devierea la o configuratie sub forma de U, se amorseaza zonele ce urmează a fi reparate cu un strat de material Penetron şi cât mai este „proaspăt” (lipicios), se umple cavitatea până la suprafaţă cu Mortar Penecrete.

MATERIALE FOLOSITE PENTRU IMPERMEABILIZAREA STRUCTURILOR DIN BETON

Penetron Standard – vezi detalii
Penecrete Mortar – vezi detalii