Penetron contribuie la reabilitarea si impermeabilizarea totala a bazinelor de la stația de epurare a apelor uzate Blaj

impermeabilizare bazine stație de epurare
  • Proiect: Reparare si impermeabilizare bazine la stația de epurare a apelor uzate
  • Locație: Blaj
  • Tip lucrare: Impermeabilizare bazine
  • Materiale Folosite:
PENECRETE MORTAR PENETRON

Sunați un specialist pentru detalii legate de proiect și materiale: 0742 454 382

Impermeabilizare bazine stație de epurare ape uzate, Blaj

Impermeabilizarea bazinelor cu Penetron.

Stația de epurare a apelor uzate de la Blaj a fost inaugurata la data de 23 octombrie 2014, aceasta deservește peste 25.000 de locuitori, persoane fizice și agenți economici din oraș și din zonă. Anteprenorul general, Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.h, a constatat pierderi masive de apă din bazine datorita defectelor de turnare. Structurile din beton prezentau numeroase fisuri, rosturi constructive neetansate, segregări si dopuri tehnologice rămase în structura betonului. În această situație anteprenorul împreuna cu echipa Penetron au găsit soluția optima de stopare a pierderilor de apă-Sistemul Penetron pentru structuri existente din beton, aplicat prin pensulare pe partea negativa a structurii
Pentru remedierea situației s-au pregatit si reparat toate îmbinările dintre radier si elevație, reparația fisurilor mai mari de 0.4mm, al segregărilor existente si a altor neconformități constatate.
După toate aceste operații pregătitoare s-au amorsat neconformitatile locale (sparte in prealabil) cu PENETRON, apoi s-a trecut la umplerea lor în straturi succesive de maxim 2.5 cm cu mortarul de reparații PENECRETE MORTAR. După reparația tuturor fisurilor si segregărilor precum si a rosturilor constructive , s-au aplicat doua straturi succesive de PENETRON prin pensulare.

Pierderile de apă au fost oprite, impermeabilizate total si permanent datorita sistemului Penetron cu cristale active pe toata durata de viața a structurii de beton. Materialele Penetron prin cristalizare oferă protecție totala betonului ,pe toata durata de viata ,împotriva atacului chimic ( pH3-11 contact constant, pH 2-12 contact intermitent) ,protecție la cicluri de îngheț/dezgheț, apă subterană agresivă, apă sărată, carbonați, cloruri, sulfați și nitrați.