Penetron impermeabilizeaza noul Aqua Park din Tunisia

proiecte in stráinátate
  • Locatie: Rayar Aqua Park, parte a hotelului LTI Mahdia Beach din orașul stațiunii Mahdia, Tunisia
  • Tip: impermeabilizare, parc acvatic cu piscine, tobogane si cu râu pentru caiac
  • Materiale utilizate: 

 

Noul Rayar Aqua Park, un parc acvatic cu piscine, tobogane si cu râu pentru caiac, a fost inaugurat în luna iulie 2019, la inceputul sezonul turistic de toamnă în Tunisia. Parte a hotelului LTI Mahdia Beach din orașul stațiunii Mahdia, beneficiarul proiectului a solicitat echipei locale Penetron o soluție de impermeabilizare durabilă pentru a proteja permanent structurile de beton.

Fondată la începutul secolului al X-lea ca si capitală a Tunisiei guvernate de Fatimid, Mahdia este astăzi un oraș port liniștit de pe coasta Mediteranei și un centru provincial cu peste 62.000 de locuitori.

"Mahdia este unul dintre cele mai pitorești orașe din Tunisia și este cunoscut pentru pescuit, țesutul de mătase și livezile de măslini", adaugă Akrout Hamdi, director tehnic la Penetron Tunisia.

Complexul hotelier adaugă un parc extins cu facilitati acvatice

Parte a rețelei germane de ospitalitate globală, LTI Mahdia Beach Hotel este un hotel de patru stele situat la mai puțin de 40 de km de Aeroportul Internațional Monastir. Complexul de 464 camere a fost construit în stil maur și are piscine mari interioare si exterioare, o grădină extinsă amenajată, multe magazine, o cafenea, restaurante, baruri și o discotecă. Camerele au vedere la o plajă cu nisip alb și la apele turcoaz ale Mării Mahdia.

Anul trecut, a început construcția pe Rayar Aqua Park, cel mai nou supliment la complexul LTI Mahdia Beach Hotel. Proiectul a inclus:

  • Șase tobogane cu apă uriașe (> 17m)
  • Un bazin cu valuri de 600 m2
  • Un râu artificial pentru canoe și caiac
  • O piscină de 300 m2
  • O navă de pirati cu șapte tobogane cu apă și o piscină de 500 m2 pentru sarituri in apa

Nivelul ridicat al apei subterane - O preocupare majoră

Deoarece Rayar Aqua Park se afla chiar lângă Oceanul Mediteran, nivelul ridicat al apei pe șantier a fost o preocupare majoră pentru Batimod, contractantul proiectului”, explică Akrout Hamdi.

Mulțumită succesului nostru cu multe proiecte similare pe litoral in Monastir, am putut să ii arătăm antreprenorului cum sistemul Penetron va fi o soluție foarte eficientă pentru noul proiect.

Betonul este un material dur, poros și absorbant, care poate crăpa și permite apei să pătrundă cu ușurință prin pori, micro-fisuri și tracturi capilare. Acest lucru poate duce la o gamă largă de probleme care deteriorează betonul sau oțelul de armare de bază. Produsele Penetron sunt formulate pentru a reacționa cu componentele cheie ale betonului pentru a produce o reactie cristalină.

Betonul tratat cu Penetron este mult mai puțin permeabil, mai rezistent la umiditate și substanțe chimice și are o capacitate de auto-vindecare.

Durata de viață a betonului tratat cu Penetron este de aproximativ trei ori mai mare decât a betonului convențional”, adaugă Akrout Hamdi.

La timp și in buget

Super Beton, furnizorul de material pentru proiectul Rayar Aqua Park, a adăugat PENETRON ADMIX mixului de beton destinat tuturor bazinelor de înot
și a secțiunii cu râu. În timp ce PENEPLUG, un compus pe bază de cristale active cu intarire rapidă proiectat pentru stoparea infiltratiilor sub presiune, a fost utilizat pentru a opri scurgerile active de apa. Materialele PENETRON și PENECRETE MORTAR au fost aplicate pe toate suprafețele de beton expuse.

Sistemul Penetron a fost utilizat cu succes pe toate structurile de beton ale parcului Aquar Rayar pentru a oferi un nivel ridicat de durabilitate”, concluzionează Akrout Hamdi. „Parcul a fost deschis la timp și s-a incadrat in buget.

Rayar Aqua Park - imagine din timpul lucrarilor

Rayar Aqua Park – mediul marin