Palm Lake Resort Monastir. Tunisia

Inaugurarea în mai 2019 a noului Resort Palm Lake, un complex de apartamente de lux din Monastir, subliniază industria turismului în plină expansiune din Tunisia. PENETRON ADMIX a fost utilizat pentru a asigura o structură de beton permanent rezistentă la apă, amplasată între un lac și parcarea complexului.
Construit in pe ruinele orasului roman antic Ruspina, Monastir a ramas un sat traditional de pescuit timp de secole, iar acum este o statiune turistica majora cu plaja cu nisip alb, ierni foarte usoare si veri calduroase. Înconjurat de toate părțile de Oceanul Mediteranean și Lacul de Monastir Sahline, orașul se află în imediata vecinătate a Aeroportului Internațional Habib Bourguiba.

Soluția de impermeabilizare necesară:

Complexul de apartamente de lux Palm Lake Resort este construit în jurul unui peisaj cu numeroasele lacuri artificiale evidențiate prin zone verzi și piscine interioare și exterioare. Cu Palm Mall Mall, restaurante, un spa și trei hoteluri (Amir Palace, Plaja Sahara și Skanès El Hana), complexul este practic o comunitate turistică autonomă, cu zone pentru cumpărături, activități de agrement și restaurante sofisticate.

Arhitecții Palm Lake Resort au plasat, de asemenea, un lac artificial, care domină centrul stațiunii, în partea superioară a parcarii principale.

Folla Immobilière, dezvoltatorul de proiect, a ales ca si soluti de impermeabilizare sistemul Penetron pentru a economisi timpul și costul de construcție", explică Kadem A. Omer, președintele consiliului local al biroului Penetron. "Am lucrat cu inginerii Folla pentru a dezvolta un amestec optim pentru beton.

Materiale utilizate la impermeabilizare:

PENETRON ADMIX a fost adăugat in amestecul de beton în timpul dozării pentru garajul subteran și plăcile și pereții subsolului hotelului pentru a asigura o fundație impermeabilă. Racordurile de construcție au fost etanșate cu banda expandabila in contact cu apa aprox. 1,500 m (cordon bentonitic PENEBAR SW).
Se amestecă ușor în timpul dozării și nu este afectat de condițiile climatice, PENETRON ADMIX devine rapid parte integrantă a matricei de beton și ramane activ în mod consecvent pe toata durata de viață a betonului. Ingredientele active din PENETRON ADMIX produc o reacție catalitică cu umiditatea în betonul proaspăt și subprodusele de hidratare a cimentului. Această reacție chimică generează un amestec cristalin nesolubil în porii și în traiectoriile capilare ale betonului, ceea ce face ca betonul să fie impermeabil permanent la apă și la umiditate, chiar și în mediul salinar al peninsulei Monastir.

"Folosirea PENETRON ADMIX pentru noile structuri din beton, cum ar fi Palm Lake Resort, poate, de asemenea, să reducă în mod semnificativ costurile viitoare de întreținere", concluzionează Kadem A. Omer.