Tehnologia cristalină Penetron protejeaza betonul, impermeabilizeaza tunel la spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova

protectia betonului
  • Proiect: Impermeabilizarea tunel subteran
  • Locatie: Spitalul IRCCS Policlinico San Martino Genova
  • Tip Lucrare: Impermeabilizare tunele
  • Material folosit:

Sunați un specialist pentru detalii legate de proiect și materiale

0742 454 382


Impermeabilizarea tunel subteran

Lucrările de renovare, finalizate în decembrie 2019, la Spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova, Italia, au avut nevoie de o soluție de hidroizolație pentru a rezolva diverse probleme. Sistemul Penetron - bazat pe tehnologie cristalină - a permis contractantului să finalizeze proiectul în termen.

Spitalul Policlinico San Martino este o unitate medicală extinsă cuprinzând aproximativ 5.000 de angajați în zeci de clădiri de diagnostic și tratament specializate (pavilioane) în districtul San Martino d'Albaro din oraș.

Policlinico este unul dintre cele mai mari și mai importante complexe medicale din Europa”, explică Enricomaria Brac, directorul general al Penetron Italia. "Servește nevoile de sănătate ale cetățenilor din zona metropolitană din Genova și din provincia Liguria

Policlinico a finalizat recent o reorganizare internă, care a inclus și un program complet de renovare pentru modernizarea mai multor pavilioane și modernizarea facilităților tehnice pentru a satisface noile cerințe de asistență medicală. O parte a programului de modernizare a fost construirea unui tunel subteran de 90 m pentru pietoni care leagă Pavilionul 12 și Pavilionul 40 de Pavilionul Specialità, nou terminat și un nou ax de ascensor care leagă pavilioanele medicale (12 și 40 ).

Structuri diferite, cerințe diferite

Echipa Penetron Italia a fost abordată pentru a oferi o soluție de impermeabilizare pentru un tunel pietonal subteran, puțuri de ascensoare și diferite structuri de beton care fac parte din noua construcție”, adaugă Enricomaria Brac. „Fiecare clădire avea cerințe diferite de impermeabilizare și durabilitate a betonului.

Puțul liftului a fost turnat folosind beton tratat cu PENETRON ADMIX și benzile expandabile PENEBAR SW pentru a etanșa rosturile constructiei. PENECRETE MORTAR a fost, de asemenea, utilizat pentru a efectua reparațiile necesare în structura de beton.

Avantajele torcretarii betonului tratat

Tunelul subteran a necesitat ca aplicarea a betonului tratat cu PENETRON ADMIX prin pulverizare. Betonul torcretat , sau betonul pulverizat, se aplică la presiune înaltă pe suprafețe verticale sau orizontale, fără să aiba scurgere-ramane rigid. Amestecul îmbunătățit cu PENETRON ADMIX, aplicat prin pulverizare este foarte potrivit pentru aplicarea pe structuri curbate sau subțiri de beton, cu o carcasă armată internă. Odată setată, structura rezultată este complet impermeabilă și mult mai durabilă decât betonul netratat.

După ce aplicarea produselor Penetron a fost finalizată, suprafețele tratate ale structurilor de beton    au oprit orice pătrundere a apelor subterane - și continuă să fie uscate astăzi, după luni de la terminarea lucrărilor noastre”, concluzionează Enricomaria Brac.

Material preluat de pe www.penetron.com

Impermeabilizare tunel la spitalul IRCCS Policlinico San Martino Genova

Impermeabilizare tunel la spitalul IRCCS Policlinico San Martino Genova