PENETRON hidroizoleaza Jocurile Olimpice de Iarna

DE LA PORT PANA LA INSTALATIILE DE URCARE PENTRU SKI, TEHNOLOGIA PENETRON SE REGASESTE IN CEA MAI MARE PARTE DIN INFRASTRUCTURA CONSTRUITA PENTRU JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ DIN 2014 DE LA SOCI, RUSIA. TEHNOLOGIA DE IMPERMEABILIZARE CRISTALINA PENETRON A FOST SOLUTIA OPTIMA IN CONDITIILE NEFAVORABILE GEOLOGICE SI DE CLIMAT.

Rusia nu a facut nici o economie pentru a face din Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 de la Soci un succes. Inainte ca cei 3.000 de sportivi din peste 80 de tari sa soseasca, atat organizatorii cat si voluntarii încă lucreaza febril această săptămână pentru a face ultimele retusuri în oras si Satul Olimpic, situat la nord.

Robert Revera, CEO și presedinte al Grupului PENETRON, a urmărit îndeaproape progresul lucrarilor.

Prin PENETRON Rusia, în ultimii patru ani, am lucrat la proiecte-cheie de infrastructura în Soci. Este o locatie unică, unde aveti un port de apă sărată la un capăt al orașului și un sat alpin cu facilitati complete pentru schi și sporturile de iarna la celălalt capăt. Ambele locatii au avut proiecte care au beneficiat de tehnologia de impermeabilizare cristalina PENETRON


Pornind de la nivelul mării, Soci si-a adaugat un port modern la Marea Neagră, cu numeroase facilităti de acostare terminat la timp pentru a primi turisti la Jocurile Olimpice. Sistemul Penetron a fost utilizat pentru a trata cheiurile din beton si celelalte facilitatile portuare din Soci, inclusiv din porturile Adler, Matseste si Lazarevskoye.

In centrul orasului a fost construita o statie de cale ferată noua care dispune de spatii generoase pentru pasageri, magazine, restaurante si spatii de birouri. Această nouă facilitate, cu toate structurile din beton tratate cu produse Penetron, va putea primi în timpul evenimentelor olimpice până la 20.000 de pasageri pe ora.

SISTEMUL DE TRATARE A APEI

Mai putin vizibila, dar la fel de importanta, cea mai modernă instalatie de tratare a apelor uzate de pe coasta Mării Negre, s-a deschis recent in Adler. Pentru a asigura impermeabilizare integrala și cuprinzătoare, a fost utilizat PENETRON ADMIX la bazinele de decantare și structurile de beton aferente.

SISTEMUL ENERGETIC

Furnizarea unei retele de energie electrică modernă a fost o prioritate de top înainte începerii oricărei constructii în Soci. Upgrade-uri la instalatiile existente și constructia de noi centrale electrice – ambele cu tehnologie Penetron – inclusiv SS Poselkovaya în valea râului Mzymta. Aceasta noua centrala furnizează energie pentru zona Krasnaya Polyana, o regiune muntoasă din jurul Sochi, cu multe sate, inclusiv pentru facilitatile olimpice.

SPORT SI IAR SPORT

Mai aproape de Satul Olimpic, Palatul de Gheata Bolshoy este un punct de mândrie pentru localnici si este o facilitate omologata de Federatia Internationala de Hochei pe Gheată. Cele mai semnificative (dar cu sigurantă nu singurele) zone de sport adiacente tratate cu tehnologie Penetron includ:

  • Primul complex de schi fond si biatlon din tară (cu două stadioane)
  • „Dealurile Ruse” facilităti de schi alpin, aomologate de Federatia Internatională de Schi (FIS), atât pentru evenimente de iarnă cat și de vară (cu rezervoare de stocare a apei cu structura din beton pentru producerea zăpezii)

Pentru ca fanii sa ajunga la evenimentele olimpice, Penetron a fost utilizat pentru a trata numeroase ziduri de sprijin care au fost construite pentru „Serpentina”, legatura dintre șoseaua principală și complexul Satul Olimpic. Aici, s-a construit o parcare multi-nivel, acoperita, ce a profitat de asemenea de sistemul Penetron.

PROVOCAREA GEOLOGICA

Astăzi, zona olimpica arata curat și perfect. Cu toate acestea, începerea constructiei a adus o surpriză neplacuta Comitetului de organizare: Facilitatile de pe „Dealurile Ruse” sunt situate pe un sistem geologic unde roca de bază necesara pentru o constructie stabila se află la o adâncime considerabilă iar suprafata este in cea mai mare parte nisip instabil.

Igor Chernogolov, președintele PENETRON Rusia, subliniază că complexul „Dealurile Ruse” este, de asemenea, compus dintr-un număr de clădiri pentru servicii tehnice, care sunt construite partial sau complet subteran. Constructiie si hidroizolarea a fost făcuta în cele mai dificile conditii – cu ploi abundente si o masă mare de apă provenita din topirea zăpezii si ghetii. Curând, a devenit evident că nu există solutii standard de impermeabilizare.

Echipa PENETRON Rusia a lucrat cu specialisti de la LLC Hadroprotectors, un distribuitor certificat-PENETRON, pentru a identifica cu precizie problemele cu care se confruntă echipa de constructie – si să vină cu o solutie optimă de impermeabilizare.

„Acestea au fost proiecte solicitante, dar tehnologia PENETRON a functionat perfect”, adaugă Robert Revera. „Curând, toată lumea din jurul lumii vor putea vedea rezultatele în emisiunile dedicate Jocurilor Olimpice de iarnă. – Să înceapă jocul!”

GRUPUL PENETRON ESTE UN PRODUCĂTOR DE TOP DE PRODUSE SPECIALE DE CONSTRUCTIE PENTRU IMPERMEABILIZAREA BETONULUI, REPARARAREA ACESTUIA PRECUM ȘI SISTEME DE PREPARARE A PARDOSELILOR.GRUPUL OPEREAZA PRINTR-O RETEA GLOBALA, OFERA SUPORT COMUNITATII DE PROIECTARE ȘI CONSTRUCTORILOR PRIN INTERMEDIUL BIROURILOR SALE REGIONALE, REPREZENTANTELOR ȘI CANALELOR DE DISTRIBUTIE.

 

MATERIALE FOLOSITE PENTRU HIDROIZOLARE STRUCTURI

Soci-Zona-olimpica

Soci-portul

Soci-serpentine

Soci-centrala-electrica

Soci-apa

Soci-biathlon