Vindecarea sigură a betonului: Una dintre cele mai moderne instalații medicale din Brazilia, Spitalul Copa Star a folosit tehnologia cristalină PENETRON pe scară largă în structurile subterane ale instalației.

Tehnologia cristalină PENETRON a fost utilizată pe scară largă în structurile subterane ale noului spital Copa Star. Una dintre cele mai moderne facilitați medicale din Brazilia.

Spitalul Copa Star este situat central în renumitul cartier Copacabana din Rio de Janeiro. Ceea ce arată inițial ca un hotel de 5 stele oferă de fapt un tratament medical de primă clasă cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv săli de operație inteligente, camere hibride, o unitate de neurochirurgie cu sisteme RMN integrate, medicină robotizată și telemedicină. Designul interior al clădirii integrează multe caracteristici durabile care cresc eficiența energetică a instalațiilor și reduc consumul de energie cu 30-50%.

Copa Star Spital

Spitalul Copa Star, Copacabana din Rio de Janeiro, Brazilia

Cu o amprentă de construcție de 10.000 mp pe cinci etaje, acest proiect de 115 milioane de dolari include 150 de paturi, 45 de camere UCI și 105 de camere de tratament, nouă săli de operație și un centru de diagnostic. Deși nu a fost încă deschis oficial, a fost un spital de referință ales de mai multe țări ca suport la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Una dintre principalele provocări ale proiectului Copa Star a fost disponibilitatea spațiului. Nu numai înălțimea specifică a clădirii finale era limitată, dar si zona de construcție în sine era foarte restrânsă. Utilizarea betonului tratat cu PENETRON ADMIX a permis echipei de proiectare să maximizeze amprenta foarte mică a proiectului.

Beneficiarii proiectului au specificat utilizarea materialului PENETRON ADMIX pentru tot betonul utilizate în placa hidrostatică și în pereții de reținere perimetrali. În plus, la îmbinările de construcție s-a ales utilizarea cordonului bentonic PENEBAR SW-55 cu expandare controlată, atunci când este expus la umezeala.

Rezultatul final este o structură de beton impermeabilizata și rezistentă la apă, cu permeabilitate redusă - exact ceea ce a comandat medicul!