Cel mai nou si elegant stadion din Liga Profesionosta de Fotbal American – NFL este, de asemenea si unul dintre cele „mai verzi”, datorita sistemului complet de reciclare a apei de ploaie, bazat pe tehnologia PENETRON de impermeabilizare cristalina. Primul joc oficial pe noul stadion al celor de la Atlanta Falcons este stabilit pentru sezonul 2017, dar structurile de beton tratate de PENETRON au fost finalizate în această lună.

Acest nou stadion nu numai ca arata spectaculos, ci are si numeroase caracteristici legate de mediu care vor ajuta la calificarea proiectului pentru certificarea LEED dorita.

Cel mai nou – si cel mai elegant – stadion din NFL este, de asemenea, una dintre cele mai ecologice structuri moderne realizate cu un sistem complet de reciclare a apei de ploaie pe baza tehnologiei PENETRON de impermeabilizare cristalina. Data de inaugurare a Stadionului Mercedes Benz coincide cu inceperea noului sezon 2017 al NFL, dar structurile de beton tratate de PENETRON au fost finalizate la mijlocul lunii Iulie.

Programat pentru a-si deschide portile la timp pentru sezonul 2017 NFL, noul Mercedes-Benz Stadium din Atlanta, Georgia, va fi casa echipei Atlanta Falcons din Liga Nationala de Fotbal American si a echipei de fotbal Major League Soccer Atlanta Unite. Multifunctionalul stadion va gazdui, de asemenea, alte sporturi majore si evenimente de divertisment, inclusiv Collegiate National Athletic Association (NCAA), turneul de baschet Final Four in 2020. Arhitectura izbitoare a stadionului dispune de o deschidere unica a unui acoperis circular inspirat de oculus in Pantheon-ul din Roma antica. Deschiderea poate fi acoperita de opt acoperisuri de tipul petale triunghiulare, care functioneaza similar cu ocularul unui aparat de fotografiat.

Construit pe o suprafata de aproximativ 42 de hectare, costul total al proiectului la finalizare ar putea fi de circa 1,4 miliarde $. Capacitatea Stadionului Mercedes Benz va fi configurata pentru 75.000 de locuri, fiind gazda evenimentelor sportive ca Super Bowl sau FIFA World Cup, dar se poate extinde pana la 83000 de locuri pentru alte evenimente, cum ar fi NCAA Masculin Final Four.

Acest nou stadion nu numai ca arata spectaculos, dar are numeroase caracteristici de mediu care vor ajuta la a califica proiectul pentru mult dorita certificare LEED „, explica Christopher Chen, director al grupului PENETRON. „Acest design ofera durabilitate proiectului, construcției gigant, minimalizand impactul asupra mediului.

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design), Consiliul de certificare a cladiriilor US Green, verifica daca un proiect de constructie satisface cele mai inalte masuri de consolidare si de performanta ecologica. Proiectul Mercedes-Benz Stadium va aplica pentru certificarea de nivel Gold, unul dintre cele mai inalte niveluri ale programului de constructii durabile, care include solutii avansate de eficienta energetica, utilizarea scazuta a apei precum si reciclarea, utilizarea de materiale regionale / locale, accesul la resursele de energie regenerabila, aplicarea unor standarde stricte de calitate a aerului si un sistem complet de reciclare al deseurilor organice si anorganice. Sistemul de reciclare a apei de ploaie se bazeaza pe o bolta subterana de stocare a apei (doua milioane de litri) si pe rezervorul (700.000 galoane) situat in afara stadionului. Apa stocata va fi folosita pentru a iriga parcul amenajat – Fan Plaza – si numeroase spatii verzi situate de-a lungul instalatiei de sport. Betonul utilizat pentru tankul de depozitare, bazine, si conducte de beton pentru apa, s-a estimat la peste 4.500 de metri cubi de beton, fiind tratat cu sistemul PENETRON Admix, pentru a asigura o structura rezistenta la apa si durabila in timp.

Tehnologia Cristalina PENETRON a fost folosita in proiecte de stadione si alte constructii sportive in intreaga lume, inclusiv pentru: Jocurile Olimpice de vara de la Beijing; Jocurile Olimpice de Iarna 2014 de la Soci, Rusia; in ultimele doua competitii, turnee ale Campionatului mondial de fotbal FIFA din Africa de Sud si Brazilia; Jocurile Olimpica de vara 2016 – Brazilia „, a spus Chen. „A devenit o aplicatie premium pentru clientii nostri – si aceste structuri mari scot in evidenta performanta sistemului PENETRON prin avantajele de mediu si durabilitate ale stucturiilor tratate.

Grupul PENETRON este un producator de top cu produse speciale pentru constructii, hidroizolare si impermeabilizare beton, reparatii structuri de beton si sisteme de pregatire a pardoselilor. Grupul opereaza printr-o retea globala, oferind sprijin pentru proiectare in comunitatea de constructii prin birourile sale regionale, reprezentanti si canale de distribuție.

Leave your comment