Viitorul este aici!

Tehnologia PENETRON -hidroizolare prin cresterea cristalelor, oferă o soluție de impermeabilizare totala la provocarea de a construi pe terenuri înconjurate de apă.
Sistemul Penetron a rezolvat problema pentru acest unic design, Museu Amanhã-Rio de Janeiro, care a fost inaugurat în decembrie 2015 și care ofera vizitatorilor o fereastra catre viitor.

Museu do Amanha 01 Museu do Amanha 02 Museu do Amanha 03
Museu do Amanhã („Muzeul de Maine”) este un muzeu de știință care utilizează medii imersive audiovizuale, instalații interactive și jocuri pentru a permite vizitatorilor să examineze trecutul și imagini posibile in viitor, în diferite limbi precum portugheză, engleză și spaniolă.

Un proiect cheie pentru reamenajarea zonei port, Porto Maravilha de Rio di Janeiro, Tomorow Museum, are 15.000 m² cu spații expoziționale pe două etaje legate de rampe. În plus față de principalele zone de expoziție, muzeul dispune de o zona experimentala cu laboratoare de inovare, un observator precum si o zona de shopping. Proiectat de cunoscutul arhitect spaniol Santiago Calatrava, cladirea are 30.000 m2, iar zona în aer liber are grădini, o piscină reflectorizanta, precum și zone de ciclism și de recreere. Muzeul a fost construit pentru a se conforma instrucțiunilor de certificare LEED, monitorizate de către Consiliul Green Building Brazilia.

„Acest proiect de mari dimensiuni face parte din efortul imens de renovare a orasului Rio de Janeiro, care este in curs de pregătire pentru vara lui 2016 ,atunci cand vor fi gazda Jocurile Olimpice de vara”,

adaugă Jozef Van Beeck, Director International Sales & Marketing al Grupului PENETRON.

Complexul muzeal domină Mauá Pier în portul Porto Maravilha, care este înconjurat de Oceanul Atlantic pe trei laturi. Acesta este motivul pentru care managerii de proiect al Museu Amanhã au specificat o soluție absolut impermeabila pentru structurile din subsolul muzeului .

Structurile subterane ale muzeului, fundatia muzeului, piscinele, au fost tratate cu PENETRON ADMIX, pentru a asigura o matrice de beton durabila și impermeabila. Rosturilor de constructie (peste 800 ml) au fost sigilate cu PENEBAR SW-55 Waterstop.

„Așa cum rezultă din cercetarile recente, sa dovedit ca betonul tratat cu PENETRON Admix, poate dura cu peste 60 de ani mai mult decât betonul convențional, este cu totul potrivit ca Museu do Amanhã , sa fie construit pe tehnologia PENETRON”,

adauga Robert Revera, Presedinte CEO al Grupului PENETRON.

 

Leave your comment