Toate subsolurile și betonul expus au fost construite ca un ”Rezervor Alb”, avand o structura ce creeaza o soluție integrata, durabila pentru betoanele cu expunere la apa sarata

“Proiectul hotelului ”Blue Lagoon Princess” ilustreaza eficienta tehnologiei Penetron prin care ofera produse de inalta calitate si performanta, precum si o echipa de suport care colaboreaza cu echipa de inginerii si constructorii ai proiectelor pentru a asigura o structura durabila si rezistenta la actiunea apei”

Hotelul ”Blue Lagoon Princess” a fost deschis la timp pentru sezonul de iarna/primavara din Grecia alegand ca solutie tehnologia PENETRON, cristalina de impermeabilizare care sa ajute la mentinerea structurilor din beton tratate impermeabilizarea corespunzator si in acelasi timp cu o rezistenta marita la atacul apei sarate .

Blue Lagoon Princess Hotel face parte dintr-un complex turistic de marimea unui orasel cu 238 de hoteluri dotate la cel mai inalt standard , fiind situat in apropiereea Kalives Beach ,regiunea Halkidiki – Golful Toroni din nordul Greciei.
Hotelul dispune astfel de mai multe piscine, centru spa, o piscina interioara, restaurante si baruri.

„Construit la cativa metri distanta de malul Marii Egee, complexul este nevoit sa prezinte o rezistenta deosebita in timp asupra factorilor ce influenteaza sau pot afecta o asemenea cladire cum ar fi atacul chimic al apei sarate si a presiuni hidrostatice ridicate „

declara Theodor Mentzikofakis, Director General Penetron Grecia.

Era necesar ca betonul armat din fundatie sa aiba o baza solida, formata dintr-o solutie absolut rezistenta la apa, coroziune dar si impotriva carbonarii betonului. Inginerii proiectului cat si cei din compania de constructii Douros s-au consultat astfel cu specialistii Penetron Grecia. Solutia tehnica propusa si aleasa fiind sistemul PENETRON ADMIX pentru protectia totala a betonului ca solutie optima pentru hidroizolarea subsolurilor .Solutia ”White Tank -Rezervor Alb” ce creaza o structura integral cristalina durabila si de protectie al betonului ,ultimele studii aratand ca Penetron Admix mareste durata de viata a structurilor cu cel putin 60 de ani.

Acesta solutie inovatoare profita de tehnologia Penetron de hidroizolare si impermeabilizare prin cristale active permanente ,pentru a reduce permeabilizarea in urma sigiliului creat de catre cristale la nivelui micro-fisurilor ,porilor si capilarele structurilor din beton avand si proprietatea de autoreparare, sigilare a fisurilor de pana la 0,4mm permanent. Astfel se ajunge la o protectie eficienta a betonului impotriva patrunderii apei si a coroziunii chiar si in conditiile de presiune hidrostatica existente pe malul Marii Egee.

Pe langa Penetron Admix , adaugat in compomenta betonului din timpul dozarii ,s-au mai aplicat si benzile PENEBAR SW ,aplicate pentru etansarea permanenta a tuturor rosturilor constructive. Pentru a finaliza lucrarea si a repara posibilele fisuri care au apărut după faza inițială a construcției, s-a adaugat PENETRON material de hidroizolare si impermeabilizare prin cristale active aplicat prin pensulare si PENECRETE MORTAR ,mortar de reparatie.

‘Proiectul hotelului ”Blue Lagoon Princess” ilustreaza eficienta tehnologiei Penetron prin care se ofera produse de inalta calitate si performanta, precum si o echipa de suport ce colaboreaza cu echipa de inginerii si constructorii ai proiectelor pentru a asigura o structura durabila si rezistenta la actiunea apei ”

adauga Robert Revera, Presedinte si CEO al PENETRON Group.

Leave your comment