aplicare-Penetron-Multi-Pach

Reabilitare rezervoare apa potabila 2 x 2500 mc cu sistemul PENETRON

Beneficiar: Apa Regio Gorj
Antreprenor: Danex Consult srl-Bucuresti
Subantreprenor de specialitate: C&A Construct srl-Brasov

Beneficiarul a dorit reabilitarea structurala si impermeabilizarea a doua rezervoare de apa de cate 2500 m3. Acestea se prezentau intr-un stadiu mediu de degradare. Problema majora indicata atat de beneficiar prin firma specializata de consultant cat si de antreprenorul general a fost starea de corodare a fierului beton din planseul rezervoarelor, precum si prezenta unor fisuri de profunzime prezente in peretii laterali ai bazinelor in zona camerei vanelor. (foto 1,2,3)

SOLUTIA de Hidroizolare:

  • pentru impermeabilizarea rezervorului solutia tehnica a constat in aplicarea de slam de PENETRON pe elementele de beton ale rezervorului, pentru impermeabilizarea si protectia totala a betonului. Pentru aceasta s-a hidrosablat si slefuit pentru deschiderea porilor elementele de beton. (Foto 4)
  • pentru reparatia fisurilor din peretii bazinelor s-a ales ca solutie saparea unui sant de 20/20 mm in lungul fisurii, amorsarea ei cu PENETRON si umplerea ei cu PENECRETE MORTAR. (foto 5)
  • pentru reabilitarea tavanului rezervorului solutia initiala era sudarea unor copci metalice de firele vechi de armare, montarea unei plase sudate si aplicarea unui torcret. Impreuna cu proiectantii s-a decis schimbarea solutiei tehnice cu torcret intr-una mai putin costisitoare. Asfel tavanul a fost spart mecanic in zona firelor de armare (foto 6). Acestea au fost curatate de rugina si pasivizate (foto 7).
  • Golul ramas in jurul armaturii si zonele cu tencuiala desprinsa au fost amorsate cu PENETRON si umplute imediat cu PENETRON MULTI PACH (mortar de inalta rezistenta armat cu fibra – foto 8-9). Apoi intregul tavan a fost impermeabilizat prin aplicarea de PENETRON. (foto 10-11)

REZULTATUL:

Au fost reabilitate complet cele doua rezervoare. Betonul si armatura va fi protejat in timp datorita sistemului PENETRON. Datorita alegerii solutiei de efectuarea a reparatiilor cu PENETRON MULTI PACH s-a realizat o economie la bugetul beneficiarului de aproximativ 20 000 euro iar timpul necesar executiei a fost scurtat cu 3-4 saptamani.

 

MATERIALE FOLOSITE PENTRU HIDROIZOLARE STRUCTURI

interior bazin

foto 1

foto 2

foto2 -interior rezervor

foto 3 fisura

foto 4 hidrosablare bazin

foto 5 deschidere fisura

foto 6 decaparea in jurul firelor de armare

foto 7 pasivizarea armaturii

foto 8 amorsare cu penetron

foto 9 aplicare Penetron Multi Pach

foto 10 aplicare Penetron

foto 11 rezultatul final